Kihagyás

Karbantartás

Tisztelt EÁR Felhasználók!

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar az elektronikus árverési rendszer informatikai alkalmazásának működtetésére vonatkozó részletes szabályokról szóló 13/2021. (X. 29.) SZTFH rendelet (a továbbiakban: SZTFH rendelet) 5.§-a alapján ezúton tájékoztatja az Elektronikus Árverési Rendszer (a továbbiakban: EÁR) Felhasználóit, hogy az EÁR szolgáltatások minőségének és rendelkezésre állásának magas szinten tartása érdekében az EÁR informatikai alkalmazás üzemszerű karbantartására kerül sor tervezetten az alábbi időszakban:

2022. május 08. napján (vasárnap) reggel 08:00 órától este 20:00 óráig.

Az üzemszerű karbantartási időszak alatt az EÁR és annak szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek.

Amennyiben a karbantartási folyamatok sikeresen lezárhatóak a tervezett időablakon belül, az üzemszerű működés helyreállítása a tervezett befejezés előtt végrehajtásra kerülhet. Kérjük, hogy felhasználói tevékenységüket a fentiekben foglaltak figyelembevételével tervezzék.

Felhívjuk a szíves figyelmet, hogy a fentiek szerinti tényleges leállás ideje alatt esetlegesen végződő árverések esetében, az SZTFH rendelet 1.§ g) és a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 132/D. § és 145/A. § pontjai alapján, ha az árverés szakaszának befejezését megelőző hatvan percen belül az elektronikus árverési hirdetmények nyilvántartása nem elérhető, az árverés érintett szakaszának időtartama – az EÁR rendszer újraindításától számítottan – hatvan perccel automatikusan meghosszabbodik.

Az üzemszerű karbantartás idejére szíves megértésüket és türelmüket kérjük és köszönjük!

Magyar Bírósági Végrehajtói Kar