Kihagyás

Belső Visszaélés-bejelentési Rendszer

Tisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (a továbbiakban: MBVK) 2023. december 17. napjától a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény (a továbbiakban: Panasztörvény)18.§  (1) pontja alapján belső visszaélés-bejelentési rendszert működtet. A Panasztörvény 20. § (2)-(3) bekezdései alapján a bejelentés megtételére jogosult személyek bejelentésüket az alábbi módon tehetik meg:
  • elektronikus úton, anonim módon az alább elérhető elektronikus bejelentési űrlap kitöltésével,
  • elektronikus úton a visszaelesbejelentes@mbvk.hu elektronikus levél címre küldött elektronikus levéllel,
  • postai úton az MBVK 1590 Budapest, Pf.: 247. levelezési címére megküldött levélben (a levélborítékon vagy a levél első oldalán a „Visszaélésbejelentés” szöveg feltüntetésével),
  • anonim módon, vagy a személyazonosság bejelentésével a 06-70-510-1543-as telefonszámon, vagy
  • személyesen a Bejelentések kivizsgálására kijelölt Ügyintézővel folytatott személyes találkozón az MBVK 1146 Budapest, Cházár András utca 13. címen található székhelyén előzetes telefonon történt időpont egyeztetés mellett. Az időpont egyeztetés a fentiekben megadott telefonszámon lehetséges.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Bejelentések kivizsgálása a Panasztörvény rendelkezései és az MBVK belső visszaélés bejelentési rendszerének működtetéséről szóló szabályzata alapján történik.
 
Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy az anonim formában tett Bejelentések kivizsgálása a Panasztörvény 22. § (6) bekezdés a) pontja alapján mellőzhető.
 
A Bejelentések kezelésére irányadó adatvédelmi tájékoztatónk itt ismerhető meg.
 
Az írásbeli Bejelentéseket elősegítő, de nem kötelezően alkalmazandó visszaélés bejelentési nyomtatvány itt érhető el.
 
A Kar a belső visszaélés bejelentési rendszer működésével kapcsolatban további általános tájékoztatást munkanapokon 8 és 16 óra között telefonon nyújt telefonos Ügyfélszolgálatán.

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben név nélkül /anonim/ módon szeretné a Bejelentést megtenni, a jelen Bejelentőlap 1., 2. és 3. pontjának kitöltését mellőzze, az űrlap így is kitölthető!
Tájékoztatjuk, hogy ebben az esetben a Bejelentés kivizsgálása mellőzhető.    Megszakítás