Kihagyás

Általános tájékoztató

Miután a Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter aláírta a Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerének felhasználási szabályzatát (VIEKR korábban VHKIR) a mai napon a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar üzemeltetésében megkezdi működését, a korábbi rendszer leállításra került.

A kézbesítési rendszer működésével kapcsolatban megszületett a végrehajtási rendelet is, amely részletesen rendezi. Többek között a Vht. 305. § (7) bekezdése szerinti bejelentés teljesítésének formáját, és a 35/D. § (1) bekezdése szerinti kérelem előterjesztésének módját is.

A Vht. 305. §-ának (7) bekezdése szerint az elektronikus kapcsolattartásra köteles felek 2012. augusztus 30-áig kötelesek bejelenteni a 35/D. § (1) bekezdésében foglalt adataikat a bírósági végrehajtónak, és bemutatni az adatok igazolására szolgáló iratokat. A fenti határidőt elmulasztó pénzintézetek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar informatikai szakreferensénél tehetnek e-mailben bejelentést a késedelem tényéről. A bejelentésben a késedelem okát, valamint a bejelentés teljesítésének várható időpontját szükséges megjelölni. A Rendszerbe történő tényleges, éles regisztrációt itt végezhetik el.

A regisztráció során elkészített e-aktákat aláírás és titkosítás után a viekr-reg@mbvk.hu e-mail címre kérjük elküldeni.

A Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszere (VIEKR korábbi elnevezése: VHKIR)) a mai napon megkezdi éles működését, a korábbi rendszer leállításra került.
A Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszeréhez való kapcsolódási szándékukat kérjük, a regisztrációt megelőzően, jelezzék a vhkir-ip@microsec.hu címen. Erre a teszt rendszerhez való kapcsolódás érdekében van szükség A teszt rendszerhez való hozzáférést a technikai adategyeztetést követően, a szükséges műszaki dokumentációkat egy munkanapon belül biztosítjuk. A sikeres tesztüzeneteket és a regisztrációt követően válik garantálttá a rendszer zökkenőmentes használata.

Tájékoztatjuk az érintett bankokat és takarékszövetkezeteket, hogy a pénzintézeti megkeresések rendszerét a folytonosság biztosítása érdekében, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar átmeneti jelleggel 2012 december 31.-ig a Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerével párhuzamosan működteti.

Amennyiben a Végrehajtási Iratok Elektronikus Kézbesítési Rendszerével kapcsolatban általános illetve jogi jellegű kérdések merülnének fel, kérjük, vegyék igénybe a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar VIEKR helpdesk szolgáltatását a viekr-reg@mbvk.hu e-mail címen. Amennyiben a kapcsolódás megvalósításához technikai segítségre van szükségük, vegyék fel a kapcsolatot a Microsec Zrt.-vel a vhkir-ip@viekr.mbvk.hu e-mail címen.

Megszakítás